Tarhoňa s krůtím masem, žampiony a smetanou

Tarhoňa s krůtím masem, žampiony a smetanou

krůtí maso                          1000g

tarhoňa                              800g

sůl                                            20g

smetana                             200g

paprika sladká / uzená/   10g

cibule                                   150g

olej                                         50g

kmín                                        5g

žampióny                           250g

petržel nať                           20g

Omyté maso nakrájíme na kostky, očištěnou a nakrájenou cibuli osmahneme na oleji do růžova. Vložíme maso, žampióny, orestujeme, osolíme, přidáme kmín a dusíme do měkka. Když máme maso hotové přidáme šlehačku a petrželku. Tarhoňu opečeme na oleji do zlatova, přidáme sladkou papriku, osolíme, zalijeme vodou a dusíme do měkka. Nakonec smícháme tarhoňu se směsí masa a žampiónů.

Datum vložení: 31. 5. 2024 0:00
Datum poslední aktualizace: 13. 6. 2024 20:45
Autor: Správce Webu