Segedínská rybí polévka

Segedínská rybí polévka

500g rybí filé

100g mrkev

100g celer

100g petržel

150g cibule

50g olej

50g máslo

200g paprika

200g chléb

paprika mletá sladká, petrželová nať

Rybí filé částečně rozmrazíme a nakrájíme na stejně velké kousky. Mrkev, celer a petržel očistíme a nastrouháme nahrubo. Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme na oleji, přidáme mletou papriku, kořenovou zeleninu, kousky ryby, osolíme, promícháme, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Ke konci vaření přidáme máslo a na nudličky pokrájenou papriku a ještě krátce povaříme. Při podávání polévku posypeme krutonky z chleba a nasekanou petrželovou natí.

Datum vložení: 1. 6. 2024 0:00
Datum poslední aktualizace: 13. 6. 2024 20:44
Autor: Správce Webu